Somon la gratar

de adriana65 in Somon, 21 Iun 2013 | 11379 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 3 medalioane de somon
  • - 1 lingură cimbru uscat
  • - 1 linguriţă rozmarin uscat
  • - 1 lingură sos de soia
  • - 1 lingură muştar franţuzesc
  • - 1/2 linguriţă piper
  • - sare
  • - 2 linguri ulei de măsline
  • - 1 lămâie
  • - 1/2 linguriţă pastă de ardei iute Eros Pista
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar:

Se spală şi se curăţă de solzi şi oase somonul (dacă mai este cazul) apoi se tamponează cu un şervet.

Intr-un borcan se pun cimbru, rozmarin, sos de soia, muştar, piper, ulei şi zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie. Se închide borcanul şi se agită de câteva ori  pentru a se amesteca ingredientele. Sosul rezultat se pune peste medalioanele de somon, se amestecă bine  şi se dă la frigider pentru 2 - 3 ore.

Medalioanele de somon se pun pe grătarul încins unde se lasă 7-10 minute pe o parte apoi se întorc cu ajutorul unei palete şi se mai lasă pe grătar 6-7 minute. Pe bucata mea de somon am pus şi pastă de ardei iute. 

Un deliciu. Noi l-am servit cu broccoli dar este la fel de bun lângă o garnitură de cartofi sau alte legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon aromatizat